Pastoor gruwt van enorme top 10-hit

Met het nummer 'I kissed a girl' scoort zangeres Kate Perry een dikke, internationale hit. Toch is daar niet iedereen even blij mee. Een Amerikaanse pastoor vindt het lied namelijk te pervers.

Met een bord in zijn kerk te Ohio waarschuwt pastoor David Allison de gelovige zieltjes voor het nummer. Op het bord valt de tekst 'I kissed a girl and I liked it and then I went to hell' te lezen.

Allison is er heilig van overtuigd dat de zangeres de duivel over de gelovigen afroept. "Veel mensen denken dat ik het bord heb opgehangen om 'reclame' te maken voor mijn kerk en mijn geloof, maar dat is natuurlijk onzin. Ik denk dat vooral de videoclip van deze zangeres schadelijk is voor tieners. In de bijbel staat geschreven dat homoseksualiteit verboden is en daar wil ik de kinderen nog even aan herinneren."

Het waarschuwingsbord is vele Amerikanen in het verkeerde keelgat geschoten. Na talloze haatmails en dreigtelefoontjes heeft de pastoor dan ook besloten het bord uit zijn kerk te verwijderen. 

De actie van de geestelijke heeft de zangeres geen windeieren gelegd. Met haar plaatje neemt Kate Perry de tweede plek in de Nederlandse Top 40 en staat ze op de tiende plaats in de Amerikaanse Billboard Top 100.


Misschien moet de pastoor de clip maar eens gaan bekijken