Schotse hond eet 13 golfballen

Een vijf jaar oude labrador uit Schotland had de afgelopen tijd nogal last van een rammelende maag. Eigenaar Chris Morrison kon het niet langer meer aanhoren en besloot met het dier naar de dierenarts te gaan. Hier bleek dat hond Oscar maar liefst dertien golfballen had ingeslikt.

Bij een operatie trof de dokter de 45 gram wegende balletjes in de maag van het dier aan. "Ik heb zoiets nog nooit gezien", aldus dierenarts Bob Hesketh. Hij beweerde zelfs "als betoverd" te zijn. "Ik heb hem opengemaakt en dacht, er zullen twee of drie golfballen in zijn maag zitten. Maar er kwamen er steeds meer uit." Een paar ballen was zelfs al bijna geheel verteerd.

"Hij vindt golfballen als truffels",zei Oscars baasje. "Normaal brengt hij ze mee naar huis, maar ik had echt geen idee dat hij er zoveel opgegeten had." De trouwe viervoeter is nu op een speciaal dieet van vloeibaar voedsel gezet. Dankzij dit dieet moet de hond nu gemuilkorfd een ommetje maken buiten. De hond is daardoor "een beetje gefrustreerd geraakt", aldus Morrison.