Verdonk wil gummetjes

Rita Verdonk houdt graag intensief contact met haar achterban. Dit houdt niet op bij het enkel bespreken van de politieke agenda. In een e-mail verzocht Rita Verdonk haar sympathisanten of zij misschien nog wat potloodstompjes en een verdwaalde paperclips konden missen voor het nieuwe hoofdkwartier van Trots op Nederland (TON). Verder is zij nog op zoek naar bureaulampen, nietjes, puntenslijpers, memoblokjes, in- en uitbakjes voor de post én een industrieel koffiezetapparaat. Het is blijkbaar niet makkelijk voor een beginnende beweging om kantoorspullen te regelen.

DAG gaf gehoor aan Rita’s oproep en besloot haar met enkele kantoorbenodigdheden - en camera - op te zoeken in Den Haag. Verdonk was erg blij met de donaties: ‘We kunnen werkelijk van alles gebruiken.’

Kay van de Linde, spindoctor van TON, verklaart het bijzondere verzoek: "Het is ook leuk om eens wat anders te vragen dan geld. Niet alleen voor ons, maar ook voor de donateurs. Dan weten de mensen dat we hun opgestuurde paperclipjes ook echt gebruiken." Op deze manier blijft het contact met de aanhangers hecht. Maar Verdonk is toch niet de vrouw om haar hand op te houden? "Nee, dat klopt", zegt ze. "Maar in de politiek heb je geen keuze. Elke partij moet de hand ophouden."

Verder vertrouwde de politica DAG nog toe dat ze van plan is af te vallen. "Je weet maar nooit wanneer een kabinet valt en dan moet je paraat staan."

De video met Verdonk kun je hier bekijken