McCain belooft verandering

De Republikeinse senator John McCain heeft gisteravond in Saint-Paul op de conventie van zijn partij verandering in Washington beloofd. Hij sprak van het "verkwistende, niets uitvoerende, egoïstische Washington" waar hij verandering in gaat brengen.

McCain heeft in zijn rede formeel "dankbaar, nederig en vol vertrouwen" de opdracht van zijn partij aanvaard om namens de Republikeinen mee te doen aan de presidentsverkiezingen van 4 november.

De 72-jarige McCain werd ingeleid door zijn vrouw Cindy en een filmpje waarin zijn verleden als militair en krijgsgevangene opnieuw uitvoerig werd belicht.

McCain beklemtoonde dat hij samen met vicepresident Sarah Palin, de huidige gouverneur van Alaska, Washington gaat opschudden. Hij sprak hier over het geliefde thema dat de gevestigde politieke orde in de hoofdstad geen enkele belangstelling heeft voor de problemen van de gewone Amerikaan.

McCains Republikeinse Partij heeft er al jaren de macht. McCain zei dat zowel Republikeinen als Democraten het vertrouwen van de kiezers hebben geschonden. McCain nam afstand van hen en zei tegen zijn enthousiaste aanhangers: "Ik ga naar Washington niet voor een politieke partij, niet voor speciale belangengroepen, niet voor mijzelf maar voor u."

Hij zei ook met een brede glimlach dat hij niet kan wachten om Palin in Washington te introduceren. De 44-jarige Palin bespeelde hetzelfde thema van de elite in Washington bijzonder fel in haar toepraak voor de conventie op woensdagavond.


De Republikeinse senator John McCain  (foto: ANP)