Pasgetrouwden haten hun huwelijkscadeaus

"Wat een leuk peper-en-zoutstel!" Hoe enthousiast de reacties ook zijn, na ondervraging blijkt dat de meeste pasgetrouwde stellen walgen van hun huwelijkscadeaus. Dit is gebleken uit een onderzoek van het Britse The Bridges Shopping Centre in Sunderland. Veel liever ontvangen de tortelduifjes tegoedbonnen.

Peper-en-zoutstellen, gepersonaliseerde badhanddoeken, kaarsen, fotolijstjes en borden behoren tot de meest gehate cadeaus. Zo'n 68 procent van de ondervraagden gaf toe hun cadeaus vreselijk te vinden. Ruim 72 procent gaf aan dat ze op de 'grote dag' liever tegoedbonnen of geld hadden ontvangen. Het ergste vinden de getrouwde stellen dat ze de ontvangen artikelen jaren later nog in de kamer moeten hebben staan om te laten zien hoe dankbaar ze ervoor zijn.

Wie nu denkt met een toegoedbon gebakken te zitten, heeft het mis. 28 procent van de stellen gaf aan het moeilijk te vinden om de bonnen te verzilveren. Het liefst kiezen de stellen hun eigen cadeaus, 85 procent van de ondervraagden leek dat de beste oplossing. Een woordvoerder van The Bridges Shopping Centre zegt geschokt te zijn door het hoge aantal ontevreden pasgetrouwden. "Trouwen zou toch een blije aangelegenheid moeten zijn."