Bejaard slachtoffer belaagt ambulancepersoneel

Een bejaarde man is donderdagmiddag in Amsterdam ambulancemedewerkers aangevlogen toen hij door hen werd behandeld. De 78-jarige man was volgens een melding onwel geworden, maar kwam bij en keerde zich tegen het ambulancepersoneel. Dat raakte niet gewond. De man werd aangehouden, meldt de politie.

Volgens een woordvoerder van de politie is de zaak niet te vergelijken met eerdere agressie tegen ambulancemedewerkers, omdat het hier niet om omstanders maar om het slachtoffer ging. Woensdag vielen omstanders ziekenbroeders aan, wat reden was voor ambulancepersoneel om een staking aan te kondigen. Een gesprek tussen burgemeester Job Cohen en de Amsterdamse ambulancedienst VZA zorgde ervoor dat de actie van de baan was.

Het ambulancepersoneel in de wijk Kadoelen in Amsterdam-Noord doet aangifte van mishandeling. De chauffeur van de ziekenwagen werd geslagen met een tas. De andere medewerker kreeg vuistslagen tegen borst en schouder. Zij noteerden het kenteken van de auto waarin de bejaarde man ervandoor ging. Die kon snel worden achterhaald en worden opgepakt.