Werkstraf geŽist voor examenstunt

Een 17-jarige jongen uit Odoorn hoorde gisteren 60 uur werkstraf tegen zich eisen voor een uit de hand gelopen examenstunt bij het Esdal College in Emmen.  Daarbij raakte een 57-jarige onderwijsondersteunende medewerker ernstig gewond. Volgens de officier van justitie is de jongen schuldig aan mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

In het kader van de examenstunt was er op 18 april een brandweeroefening gepland. De school zou ontruimd moeten worden vanwege een denkbeeldige brand. De examenleerlingen zouden bij wijze van stunt helpen bij de ontruiming en intussen met water de denkbeeldige brand blussen. De examenleerlingen wachtten de naar buiten lopende scholieren op en spoten die nat.

Veel leerlingen weigerden echter de school te verlaten omdat ze niet nat wilden worden. De 57-jarige schoolmedewerker werd woedend en kreeg ruzie met de 17-jarige scholier. Er ontstond geduw en getrek waarbij de medewerker op de grond viel en met hersenletsel in het ziekenhuis belandde.  Hij is nog steeds niet hersteld en zit, na een verblijf van vijf weken in een ziekenhuis, nu in een revalidatiecentrum

De officier van justitie hield bij de eis van 60 uur taakstraf rekening met de gevolgen die het incident al voor de jongen heeft gehad. Bovendien heeft hij nooit de bedoeling gehad de schoolmedewerker ernstig te verwonden. De zaak werd achter gesloten deuren behandeld omdat de verdachte minderjarig is. Veel details zijn daarom niet naar buiten gebracht. De uitspraak is over twee weken.

Het incident werd gefilmd met een mobiele telefoon. De beelden werden doorgespeeld naar weblog GeenStijl die ze op Dumpert.nl zette.  Het Dagblad van het Noorden meldde indertijd dat het slachtoffer een hartpatiënt was die bovendien door een eerder opgelopen hersenbloeding motorisch gestoord was geraakt.

Vlak voor de ongelukkige val

 

Met dank aan MoJaKy voor de submit.