Lohan op de bres voor Sarah Palin

Lindsay Lohan waagt zich op het politieke terrein. Ze vindt de aandacht voor het privéleven van de running mate van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain, Sarah Palin, zwaar overdreven. "Ik blijf maar horen over de tienerzwangerschap van haar dochter", schrijft de actrice op haar MySpace-pagina. "Ik denk dat we de aandacht te veel laten afleiden van Sarah Palin en haar politieke ideeën en wat ze kan doen om ons land een minder destructieve plek te maken."

De conservatieve Palin maakte kort voor het begin van de Republikeinse conventie bekend dat haar 17-jarige dochter Bristol in verwachting is van haar 18-jarige vriendje Levi Johnston. Palin, de gouverneur van Alaska, heeft zich in haar staat gekeerd tegen seksuele voorlichting door de overheid en is voorstander van seksuele onthouding voor scholieren.

De 22-jarige Lohan heeft een advies voor Palin. "Ze moet al haar aandacht richten op beleidsplannen die meer impact hebben dan dat van de Democratische running mate Joe Biden", vindt Lohan.

Lohan heeft ook nog wat wijze woorden voor ouders van tieners. "Ouders moeten zich realiseren hoe belangrijk het is om met hun kinderen te praten over wat er kan gebeuren als ze seksueel actief zijn zonder voorbehoedsmiddelen te gebruiken."


Lindsay Lohan op de bres voor Sarah Palin  (foto: DAG)