VVD tegen bezuinigingen kinderopvang

De VVD voert vandaag actie tegen de voorgenomen bezuinigingen in de kinderopvang. Volgens de liberalen leiden de bezuinigingen van het kabinet ertoe dat ouders stoppen met werken, omdat ze de opvang niet meer kunnen betalen.

Wethouders, lokale fractievoorzitters en Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming gaan vandaag eerst per bus langs een aantal kinderopvangcentra, om rond 15.00 uur op het Plein in Den Haag een manifestatie te houden. Hier worden onder meer ballonnen opgelaten door kinderen en speeches gehouden door VVD-politici. Om 16.00 uur krijgt VVD-leider Mark Rutte een rapport aangeboden waarin de gevolgen van de bezuinigingen volgens de liberalen beschreven zijn.

In juni kondigde staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) aan dat gezinnen volgend jaar afhankelijk van het inkomen meer gaan betalen voor kinderopvang. Reden voor de bezuiniging was het feit dat meer kinderen van de regeling gebruik maakten dan was verwacht.

Volgens de VVD verminderen deze maatregelen de arbeidsparticipatie en de mogelijkheden voor ouders om zich te ontplooien.