Sarah Palin is levensgevaarlijk voor ijsbeertjes

Sarah Palin blijkt er opvallende standpunten op na te houden op het gebied van de milieuproblematiek. Zo ziet ze niet een direct verband tussen de vervuilende mens en de opwarming van de aarde. Ook vindt ze het geen probleem dat er ijsberen sterven door het boren naar olie in Alaska.

Hoewel vrouwen bekend staan om hun gevoeligheid, zeker als het gaat om lieve, donzige, beestjes, ligt dat bij Palin net even wat anders. Ze ziet het feit dat de ijsberen gevaar lopen bij het boren naar olie, niet als een werkelijk risico maar als een zwak argument van milieu-extremisten. Ze geeft zelfs aan dat de ijsbeerpopulatie drastisch zou zijn toegenomen.

Ze denkt dat deze extremisten Amerika ervan willen weerhouden gebruik te maken van de natuurlijke voorzieningen die het land biedt, die Amerika hard nodig heeft voor het opwekken van energie.

Het is al frappant dat de running mate van McCain er geen been in ziet de ijsbeer te bedreigen door olie te boren, nog verbazingwekkender wordt het wanneer er eens naar de cijfers wordt gekeken. Deze ontkennen haar beweringen. Uit onderzoek van de Canadees Ian Stirling blijkt bijvoorbeeld dat de ijsbeerpopulatie in de laatste 20 jaar juist met zo'n 20% is afgenomen.