Assen verbaasd over illegaal feest

Het illegale feest op het gisteren ontruimde defensieterrein bij Assen kwam voor de gemeente als een donderslag bij heldere hemel. "Het evenement was voor ons en alle omwonenden een volslagen verrassing", stelt loco-burgemeester Chris de Wal (PvdA). "Een dergelijke party geeft een onacceptabele overlast voor de omwonenden. Er waren geen vergunningen afgegeven. De gemeente kon daarom niet instaan voor de veiligheid en gezondheid van de bezoekers."

De Drentse hoofdstad belooft alle omwonenden, zowel in Assen als in Midden-Drenthe, de komende week te informeren over het feest. Uiteindelijk dropen alle feestgangers vrijwillig af. Er zijn geen arrestaties verricht. De opgetrommelde Mobiele Eenheid hoefde niet in actie te komen. De politie heeft gisternacht een oogje in het zeil gehouden op het terrein en in de wijde omgeving.

In de nacht van vrijdag op zaterdag barstte op een oefenterrein van Defensie een illegale houseparty los. Bijna twintig uur later, gisteren rond 22.30 uur, verliet de laatste van de duizend tot vijftienhonderd bezoekers het terrein. Een grote groep was vermoedelijk onder invloed van drugs of drank. De gemeente wilde de situatie daarom eerst goed in kaart te brengen voordat om 19.00 uur tot ontruiming werd overgegaan.


Assen verbaasd over illegaal feest  (foto: DAG)