Alle bezoekers illegaal feest Assen weg

Bijna alle feestgangers hebben het terrein van defensie in Assen vanavond rond 22.15 uur verlaten. Dat is bijna twintig uur nadat de illegale houseparty van start ging. Gemeente en politie laten weten dat voor zover zij weten niemand van de duizend tot vijftienhonderd bezoekers is opgepakt.

De mobiele eenheid en de politie zetten om 20.30 uur de muziek op de diverse podia uit en sommeerden de bezoekers nu echt naar huis te gaan. Het feest begon vrijdagnacht en zou tot maandagochtend duren. Omwonenden klaagden over geluidsoverlast.

Na overleg zegde de organisatie eerst toe weg te gaan, maar had daarvoor wat tijd nodig. In plaats van tot 16.00 uur kregen ze van gemeente en justitie tot 17.00 uur de tijd. Toen dat niet gebeurde vaardigde de gemeente een zogeheten noodbevel uit waarin bezoekers werden gesommeerd weg te gaan. Toen het feest rond 20.30 uur echter nog steeds niet was afgelopen, grepen politie en ME in.

Iedereen is uiteindelijk vrijwillig en zonder geweld weggegaan. Rond 22.15 uur zijn zo'n dertig mensen nog bezig tenten af te breken, zegt een gemeentewoordvoerder. Wat de consequenties zijn voor de organisatoren is nog onduidelijk. Het terrein wordt bewaakt omdat er mogelijk nog nieuwe feestgangers komen. "Er is een signaal uitgegaan dat de party er was, er zijn op het laatste moment mensen gebeld", zegt de woordvoerder.