Moeder veroordeeld voor doden baby in magnetron

Een 28-jarige vrouw is gisteren in de Verenigde Staten veroordeeld wegens moord op haar 1 maand oude dochtertje. Na een ruzie met haar vriend stopte zij het meisje in een magnetron en zette die aan, waardoor het kind werd gekookt, zei de officier van justitie. Dinsdag komt een jury bijeen om te bepalen of de vrouw, China Arnold, de doodstraf verdient.

Het dochtertje van Arnold, Paris Talley, stierf in 2005. In februari werd haar eerste proces ongeldig verklaard en op 18 augustus begon een tweede proces. Arnold zei voor de rechtbank dat iemand anders de baby in de magnetron moet hebben gestopt en haar advocaat wees op de getuigenis van een kind dat zei een jongen van 8 met de baby naar de keuken van een ander appartement te hebben zien lopen en te hebben gehoord dat de magnetron werd aangezet.

De rechtbank verwierp dat. In de magnetron van Arnold werd DNA van de baby aangetroffen en de moeder van de 8-jarige heeft verklaard dat haar zoon niet in de buurt van het appartement was. En Arnolds celgenote verklaarde dat Arnold haar heeft verteld de baby in de magnetron te hebben gestopt omdat ze bang was dat haar vriend haar zou verlaten als hij erachter kwam dat het kind niet van hem was.

China Arnold