Voetbal: Uitslag Arsenal - FC Twente

FC Twente heeft ook het tweede duel in de derde voorronde van de Champions League verloren. Arsenal was in het Emirates Stadium in Londen veel te sterk voor de club uit Enschede en won met 4-0. De eerste wedstrijd mondde uit in een 2-0-zege voor de Engelsen.

In de eerste vijftien minuten wisten de mannen van trainer Steve McClaren Arsenal nog bij te houden. The Gunners voerden het tempo echter steeds verder op, waardoor FC Twente het uiteindelijk niet meer kon bijhouden. Met name Walcott was een plaag voor de club uit Enschede. In zijn eentje wist hij de verdediging van de bezoekers met regelmaat uit elkaar te trekken.

Het spel van Arsenal was een lust voor het oog. Dit was ook één van de oorzaken waarom de thuisploeg voor de thee, via Nasri, slechts één keer wist te scoren. McClaren poogde in te grijpen door Heubach voor Wellenberg te brengen, maar het razendsnelle positiespel van de club uit Londen bleef maar doorgaan. Het was dan ook geen verrassing dat Arsenal de score verder zou opvoeren. Kort na rust werd de voorsprong door Gallas verdubbeld.

Na de tweede treffer nam Arsenal wat gas terug, waardoor FC Twente in de gelegenheid werd gesteld om de aanvallers te bereiken. Het kreeg zelfs een aantal mogelijkheden. De beste kans was voor Douglas, maar hij kopte de bal naast het doel. Diezelfde Douglas leidde ook de derde treffer van de avond in, door balverlies te lijden. In de laatste minuut van de officiële speeltijd tekende Bendtner voor de 4-0.

Door deze overwinning kan Arsenal zich gaan opmaken voor deelname aan de groepsfase van de Champions League. FC Twente gaat verder in het toernooi om de UEFA Cup.