TiŰsto beschuldigd van plagiaat

Dj Tiësto wordt beschuldigd van het plegen van plagiaat. In 2003 zou dj Michiel de Jong een nummer hebben gemaakt dat veel gelijkenissen vertoont met Tiësto's 'Elements of life'. "Ik heb het nummer een aantal jaren geleden aangeboden aan de platenmaatschappij van Tiësto, maar die wees mijn demo af", vertelde dj Michiel gisteren in Shownieuws.

In 2003 stuurde De Jong een demo van zijn nummer 'Swiwal' op naar platenmaatschappij Black Hole Recordings, waar dj Tiësto onder contract staat. Volgens de platenmaatschappij was de demo van een slechte opnamekwaliteit en is het nummer na een keer luisteren direct afgewezen. Het nummer zou dan ook nooit bij Tiësto terecht gekomen kunnen zijn, stelt de maatschappij.

De dj kan zich niet voorstellen dat het nummer per toeval zoveel gelijkenissen kan vertonen. "Het kan toch niet dat er een dj is die toevallig een nummer maakt dat zestien maten lang exact hetzelfde is als mijn nummer", stelt de dj. "Volgens mij is het gewoon mijn nummer."

De Jong zei een rechtszaak tegenover Tiësto of Black Hole Recordings zeker in overweging te nemen. "Ik wil geen ruzie met de platenmaatschappij en uiteraard ook niet met Tiësto. Maar ik hoop wel dat er een oplossing wordt gevonden." Tiësto kwam niet aan het woord in de uitzending.


Tiësto beschuldigd van plagiaat  (foto: DAG)
Met dank aan Huinen voor de submit.