Zoon 'Dr Dood' wil erfenis doneren

De zoon van oorlogsmisdadiger Aribert Heim wil zijn vader officieel dood laten verklaren. Dat heeft hij in een interview gezegd. Rüdiger Heim zei in Bild am Sonntag dat hij wil laten uitzoeken hoe hij zijn vader als vermist kan opgeven om hem vervolgens dood te laten verklaren.

De reden is dat hij dan kan beschikken over het geld op zijn vaders bankrekening. Heim wil een gedeelte daarvan doneren aan het voormalige concentratiekamp Mauthausen. Daar was Aribert Heim kamparts en verwierf hij de bijnaam 'Dokter Dood'.

Rüdiger Heim benadrukte in het interview nog eens dat hij geen contact had met zijn vader en dat hij niet wist of die nog leefde. Aribert Heim ontvluchtte Duitsland in 1962. Zijn familie ontving na zijn vlucht twee korte briefjes, met daarop de tekst: "Ik maak het prima." Na 1967 vernam de familie niets meer van Heim.

Zijn kinderen kwamen er in 1997 achter dat er een bankrekening op naam van hun vader stond, met daarop 1,2 miljoen euro. Ze hebben daar nooit aanspraak op gemaakt. Om dat te kunnen doen moeten ze eerst aantonen dat hun vader is overleden. Heim zou, als hij nog leeft, nu 94 jaar oud zijn.