Holocaust-grap Jamie Oliver valt slecht

Jamie Oliver heeft voor opschudding gezorgd tijdens een internationale televisieconferentie in Edinburgh. De televisiekok maakte een grapje over de jodenvervolging in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het publiek stelde het gebbetje van Oliver niet op prijs.

Tijdens een promotiepraatje voor zijn programma Jamie's Fowl Dinners vertelde de kok dat het klachten regende over het feit dat hij daarin kippen vergast. "We kregen daar veel verontwaardigde reacties op van Duitsers. Het is over de hele wereld uitgezonden, en het enige land waar men er problemen mee had is uitgerekend Duitsland", grapte hij.

De Duitse schrijver Udo Seiwert-Fauti die in het publiek zat, vertelt aan The Sun dat de zaal verontwaardigd reageerde. "Het was niet zo'n slimme opmerking", zegt hij. "Ik was geschokt." Een woordvoerder van de televisiekok verklaart tegenover de boulevardkrant dat Oliver niet doelbewust wilde choqueren. "We houden van alle Duitsers. Het was zeker niet zijn bedoeling om mensen te beledigen."

Holocaust-grap Jamie Oliver valt slecht  (foto: DAG)