Dertigtal arrestaties op Mystery Land

De vijftiende editie van Mystery Land is zonder grootschalige incidenten verlopen. Van de zestigduizend bezoekers van het dancefestival werden er 33 door de politie in de kraag gevat. Bij vijftien van hen was drugsbezit de aanleiding. Twee aanhoudingen volgden op de mishandeling van een beveiliger en een bezoeker.

De gemeente Haarlemmermeer, organisator ID&T en de politie laten vandaag in een gezamenlijke verklaring weten voldaan terug te kijken op de derde lustrumeditie van het festival. ID&T had ongeveer 250 beveiligingsmedewerkers de festivalweide ingestuurd. Medewerkers van de EHBO hebben zich naar eigen schatting over vele honderden feestgangers ontfermd. Het gros van de klachten ging over blaren, insectenbeten en hoofdpijn.

Mystery Land wordt door de organisatie aangeprezen als het oudste dancefestival van Nederland. Voor de zesde keer op rij vond het plaats op het oude Floriadeterrein. Ruim 150 dj's en live-acts, onder wie Tiësto, Fedde le Grand en Green Velvet, kregen de kans om zich van hun beste kant te laten zien.

In beeld: Mysteryland viert haar vijftiende verjaardag