FOK!kers: 'Rusland trekt zich niet terug'

Hoewel Rusland de afgelopen weken voortdurend heeft beloofd zich terug te trekken, is er volgens de berichten nog steeds bitter weinig gebeurd. De NAVO, VN en EU weten geen eenduidige actie te ondernemen, Bush waarschuwt met een kilo boter op zijn hoofd dat Rusland niet zomaar onafhankelijke landen binnen mag vallen en Sarkozy probeert het voor de media zo goed mogelijk aan elkaar te praten.

De FOK!poll vroeg: “Trekt Rusland zich terug?”, waarop eenvoudig “ja” of “nee” geantwoord kon worden. Van de 1405 stemmende FOK!’ers neigden er 302 naar “ja”, en 1103 naar “nee”.

Het overweldigende resultaat (78,5 procent 'nee') werd ook gereflecteerd in de reacties. Zo zei HetGeleTeken: “Ze hebben ook nooit beweerd weg te trekken. Ze gaan, zoals voor het recente conflict, een deel van hun troepen opstellen in . En dat is dus niet wegtrekken, want Rusland heeft al vredestroepen in Georgië sinds 1992.” Mojo-Jojo: “Nou krijgt Amerika gewoon lik op stuk. Zelf landen in het Midden-Oosten binnenvallen en dan Rusland terugfluiten als die voor hun burgers opkomen. Ik zeg niet dat er geen agenda achter zit*, neuzelt iets over pot en ketel. * ;) “

De volgende FOK!poll vraagt: “Het Kabinet Balkenende-Bos-Rouvoet moet zo snel mogelijk…”. Stemmen kan hier!

Rusland kan het nog steeds.