OS: Geen medaille voor hockeyheren

Voor het eerst sinds de Olympische Spelen van 1992 hebben de Nederlandse hockeymannen geen medaille gewonnen. De hockeymannen werden in de strijd om brons met 6-2 compleet van het veld gespeeld door Australie.

Nederland begon zeer slecht. Na tien minuten spelen stonden ze al met 3-0 achter door doelpunten van Abbott en tweemaal Van Ockenden. Nederland leek knock-out te zijn geslagen, maar Taekema wist uit de eerste Nederlandse strafcorner de 3-1 te maken. Nederland bleef slap verdedigen en zowel Kavanagh als tweemaal Abbott kregen grote kansen, maar dankzij de paal en doelman Vogels bleef het 3-1.

Acht minuten voor rust werd het 3-2 via een tip-in van De Nooijer. Binnen een minuut stond het echter al weer 4-2 via weer Van Ockenden. Hammond en Doerner gaven het uitgebluste en machteloze Oranje de genadeslag.

Voor meer olympisch nieuws kijk je op Peking 2008 @ FOK!