AZ staat nog in de steigers

AZ heeft de oefencampagne gisteren afgesloten met een nederlaag tegen Fiorentina. De nummer vier van de Serie A won in het DSB Stadion met 2-0, door twee treffers van Giampaolo Pazzini. Veel zal die verliesbeurt trainer Louis van Gaal nog niet zeggen.

Maar liefst zes spelers van AZ waren de afgelopen weken actief op de Olympische Spelen. Zij misten daardoor een groot deel van de voorbereiding. Van de zes zat vrijdag alleen Kees Luijckx bij de selectie. Tegenstander Fiorentina was bovendien met het hoofd al bij de return in de voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag van komende week. Trainer Cesare Prandelli stuurde dan ook niet zijn beste elf het veld in.

Van Gaal liet twee van zijn aankopen vrijdag in de basis beginnen. Niklas Moisander, overgenomen van FC Zwolle, maakte een betrouwbare indruk als linksback. De Fin zal op die positie moeten concurreren met Sébastien Pocognoli. De Belg ontbrak net als zijn landgenoten Moussa Dembélé en Maarten Martens in Alkmaar, vanwege hun optreden op de Olympische Spelen. De jonge Rode Duivels verloren daar vrijdag de strijd om het brons van Brazilië.

Ook de potentiële basisspelers Sergio Romero en Kew Jaliens behoorden nog niet tot de selectie van Van Gaal. De oefenmeester liet Brett Holman voor rust als een veredelde rechtsbuiten spelen. Het Australische loopwonder, vorig jaar zeer succesvol bij NEC, had het moeilijk tegen de stugge Italiaanse defensie. In de tweede helft nam Holman de plek van Ari in naast spits Mounir El Hamdaoui.

  (foto: ANP)

Submitter:  Bron: ANP