Hollandse Brug gesloten voor vrachtverkeer

De Hollandse Brug over het Gooimeer is tot zondag 20.00 uur afgesloten voor vrachtwagens. Rijkswaterstaat moet dit weekend afrondende werkzaamheden verrichten aan de brug in de A6. De sluiting van de brug leidde vandaag in de avondspits tot files, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Vandaag werden vrachtwagens die over de brug wilden rijden teruggestuurd. Als gevolg hiervan was het op de A1, de A9 en de A10 volgens de VID drukker dan normaal.

In april vorig jaar liet het ministerie van Verkeer de brug afsluiten voor vrachtverkeer omdat gevreesd werd dat zware trucks gaten in het brugdek zouden veroorzaken. De werkzaamheden aan de Hollandse Brug duren tot het einde van dit jaar.

Transportorganisaties Transport en Logistiek Nederland (TLN) en EVO gaven aan verheugd te zijn over de volledige opening. De transportschade door de sluiting van de brug is volgens TLN en EVO ongeveer 45 miljoen euro.

De organisaties stapten begin april naar de Raad van State omdat ze het niet eens waren met het besluit van de rechtbank in Zwolle over de Hollandse Brug. TLN en EVO wilden de sluiting vorig jaar via de rechter tegenhouden, maar die wees hun bezwaar af. De procedure bij de Raad van State loopt nog.