Dreigbrieven voor John mcCain-team

Twee campagne-kantoren van de Republikeinse presidentskandidaat John McCain zijn donderdag ontruimd nadat er dreigbrieven bij de post zaten. De kantoren in Centennial (Colorado) en Manchester (New Hampshire) ontvingen een enveloppe met daarin een dreigbrief en nog onbekend wit poeder.

Het personeel is onder quarantaine geplaatst, meldt de Amerikaanse geheime dienst. Ook de andere campagne-kantoren worden onderzocht op verdachte zaken.

De 71-jarige senator uit Arizona had die dag zelf vrij van de campagne en was in zijn woning in de plaats Sedona (Arizona). In 2001 werden kort na de aanslagen van 11 september bij verscheidene Amerikaanse instellingen brieven met anthraxpoeder ontdekt. Vijf personen overleden nadat zij met de bacterie in aanraking waren gekomen. Een wetenschapper die werkzaam was bij de overheid en er van verdacht werd achter de brieven te zitten, pleegde vorige maand zelfmoord.

Maandag begint de Democratische Nationale Conventie in Denver. Op de drie dagen durende bijeenkomst wordt besloten wie namens de Democraten de afgevaardigde kandidaat, de zogeheten 'running mate', voor het presidentschap zal zijn. Tweede Kamerleden Alexander Pechtold (D66) en Hans van Baalen (VVD) wonen de conventie bij.

  (foto: ANP)