Voetbal: Uitslag Rusland - Nederland

Bert van Marwijk heeft zijn eerste oefenwedstrijd als bondscoach van het Nederlands elftal niet weten te winnen. Oranje speelde in de Moskou gelijk tegen Rusland (1-1). Robin van Persie scoorde voor Nederland en Konstantin Zyrianov voor de Russen. 

Tijdens de eerste 45 minuten was het Nederlands elftal de bovenliggende partij en kwam via een treffer van Van Persie op een verdiende voorsprong. Kort daarna was hij ook dichtbij de tweede treffer van de avond, maar doelman Akinfeev stond goed op te letten. De Russen konden het spel van Oranje in eerste instantie niet beantwoorden, maar dit veranderde na de pauze.

Dit was overigens niet vreemd als je bedenkt dat de Russische competitie al in volle gang is en de Eredivisie nog moet beginnen. In het tweede deel van de wedstrijd waren de russen wat fitter, waardoor de ploeg prompt in de wedstrijd wist te komen. Uiteindelijk was Giovanni van Bronckhorst de persoon die Rusland op gelijke hoogte liet komen.

De aanvoerder van Oranje zette een onhandige tackle in, maar miste de bal en raakte een tegenstander. Arbiter Peter Fröjdfeldt kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Zyrianov ging achter de bal staan en liet Maarten Stekelenburg kansloos. In de slotfase van het duel kreeg Jan Vennegoor of Hesselink nog wel een geweldige kans op het winnende doelpunt, maar de bal ging het net niet in.


Karakteristieken

Rusland - Nederland 1-1
24’ van Persie 0-1
78’ Zyryanov 1-1 (pen)

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Fröjdfeldt (Zwe)
Gele kaart: Semshov, Torbinski (Rusland), Vennegoor of Hesselink (Nederland)

Opstellingen

Rusland: Akinfeev, Kolodin, Ignashevich, Semshov, Zyryanov, Yanbaev, Semak, Bystrov (63/Torbinski), Zhirkov, Arshavin (87/Vorobyov), Pavlyuchenko (39/Bazhenov)

Nederland: Stekelenburg, Ooijer, Heitinga, Mathijsen, van Bronckhorst, van Bommel, de Jong, van der Vaart (58/Kuyt), Robben (84/de Zeeuw), Huntelaar (59/Vennegoor of Hesselink), van Persie (72/Afellay)

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!