FOK!kers eten liever patat dan friet

FOK!kers eten liever patat dan friet. Dat blijkt uit de FrontPage-poll waar tot nu toe 3300 mensen op stemden. De vraag was simpel: spreek je over patat of over friet, een discussie die al jaren woedt op het FOK!forum.

De uitslag is duidelijk: meer users eten patat, namelijk 57.2% van de stemmers. 42.8% zegt friet te eten. De overwinning voor patat is niet overweldigend, blijkt ook uit de vele reacties. Saekerhett: "Het is gewoon patat en niks anders. Als je zo graag friet wil zeggen, dan tief je toch lekker op naar België? Daar zijn ze met wel meer dingen gigantisch eigenwijs." Noin daarentegen meent: "Ik vind dat mensen boven de rivieren helemaal geeneens het woord 'friet' MOGEN gebruiken. Dat is exclusief voor het zuiden."

Cheqy legt het wat duidelijker uit: "Het woord friet is een gewoon een verbastering van de Franse naam Pommes Frites, waarbij het woord frites voor gefrituurd staat. Zelfs de Fransen noemen patat wel eens Patates Frites. Degene die friet zeggen zitten dus fout omdat ze eigenlijk gewoon frituur zeggen." Tomboo zegt echter: "Het is gewoon friet met, ik heb nog nooit iemand een Patat horen bestellen, of het moet een tokkie in Den Haag of Rotterdam zijn. Daarnaast betekent patat niks anders dan aardappel, friet betekent de vorm.."

Wat vind jij, patat of friet? Je kunt nog stemmen!Patatje met!