Prins Charles' glazenwasser blijkt inbreker

Prins Charles heeft een nieuwe glazenwasser. Degene die nu bij de Britse kroonprins de ramen lapt, blijkt een ex-inbreker te zijn. De glazenwasser, die al twee keer in de bak heeft gezeten, werd waarschijnlijk aangenomen zonder zijn doopceel te lichten.

De 35-jarige Matthew Bell heeft twee dagen de ramen gelapt van Charles' huisje in Wales. Hiervoor streek de glazenwasser ruim vijftienhonderd euro op. De prins was zo content met het eindresultaat, dat Bell nu maandelijks de ramen voor Charles mag lappen.

Het bedrijfje van Bell, die negen maanden heeft gezeten voor inbraak, bestaat sinds begin 2008. Zo kwam hij via een knecht van de prins met hem in contact. "Ik heb mijn werk goed gedaan. Er is niets verdwenen", lacht de noeste arbeider. "Het is niet zo dat ik automatisch denk ’die tv kan me 100 pond opbrengen’ als ik ergens binnenkom. Dat heb ik achter mij gelaten."  

Ooit vertelde de Britse kroonprins dat hij ex-gevangenen graag een tweede kans gunt. "Nu kan hij mij die kans geven", meent Bell. Een woordvoerder van Prins Charles heeft laten weten dat de glazenwasser is aangenomen "op basis van een contract na een aanbeveling."


Helaas moet Bell het met Camilla doen