Glitter gestrand in Thailand

Glamrocker Gary Glitter is gestrand in Thailand. De artiest had gisterenmiddag in Bangkok op het vliegtuig naar Groot-Brittannië moeten stappen, maar miste zijn vlucht doordat hij over pijn in zijn borstkas klaagde en opgenomen werd in een kliniek op de luchthaven.

De 64-jarige zanger is gisteren vrijgelaten uit een Vietnamese gevangenis, waar hij 27 maanden heeft doorgebracht voor het lastigvallen van twee meisjes van elf en twaalf jaar oud. Na zijn vrijlating werd hij geacht vanuit buurland Thailand terug te vliegen naar Groot-Brittannië. Glitter, wiens echte naam Paul Gadd luidt, heeft geen zin om naar zijn vaderland terug te gaan, omdat hij huiverig is voor de media-aandacht die hem daar te wachten staat.

De Thaise overheid heeft de glamrocker inmiddels uitgeroepen tot persona non grata en wil zo snel mogelijk weer van hem af. De Thaise politie laat hem schaduwen om te voorkomen dat hij stiekem de luchthaven verlaat. "Hij komt Thailand niet binnen, dus moeten we hem terugsturen naar Vietnam", stelde een woordvoerder van de Thaise immigratiedienst vandaag.

Zie ook de video rechts van dit bericht.