Verdachte Ikea-ongeluk weer opgepakt

De 25-jarige man die zondag een verkeersregelaar doodreed op het parkeerdek van Ikea in Amsterdam-Zuidoost is opnieuw aangehouden. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie gezegd. De man wordt verdacht van doodslag of dood door schuld en wordt later vandaag voorgeleid.

De verdachte was eerder na verhoor vrijgelaten omdat de situatie niet heel ernstig leek. "Het leek eerst mee te vallen. Ook hadden we geen duidelijk beeld van wat er precies was gebeurd", zegt de woordvoerder van het OM. Dinsdag overleed de 54-jarige verkeersregelaar echter als gevolg van hersenletsel.

De politie heeft gisteren een reconstructie gemaakt van het incident. Ook zijn er getuigen gehoord. De politie zoekt nog naar meer getuigen. Mogelijk heeft de automobilist de verkeersregelaar moedwillig aangereden. Een woordvoerder van Ikea noemde het eerder 'onbegrijpelijk' dat de politie de automobilist op vrije voeten had gesteld.

Het dagblad De Stentor meldt op basis van een eigen reconstructie dat de overleden Harderwijker een collega te hulp was geschoten. Die zou ruzie hebben gekregen met de 25-jarige automobilist nadat die zijn Mini op een invalidenparkeerplaats had willen parkeren.