Man rijdt Audi R8 total loss

Wat een leuke testrit had moeten worden is uitgelopen op een ravagerit. Een 33-jarige man uit Woerden mocht gisterenmiddag een testrit maken in de gloednieuwe Audi R8. De R8 is de eerste Audi die niet begrensd is op 250 kilometer per uur. De maximum snelheid van de bolide is gemeten op zo'n 301 km/h.

Het eenzijdige ongeval gebeurde op de Milandweg ter hoogte van Zegveld. Door een stuurfout van de man kwam de auto tot stilstand in de sloot. Van de Audi is vrijwel niks meer over. De bestuurder en zijn bijrijdster konden zelfstandig het wrak verlaten en liepen wonderbaarlijk geen verwondingen op.

De bestuurder verklaarde dat hij ongeveer 130 km/h reed op een weg waar maximaal 80 is toegestaan. Omwonenden wisten te vertellen dat de auto nog harder reed. Diverse snelheden passeerden de revue. Zelfs 200 kilometer werd genoemd.

De Audi, die total loss is, staat momenteel in Bodegraven bij Van Beynum Autoschade BV. Directeur Westdijk meldt: "Hij staat bij ons in Bodegraven en is waarschijnlijk niet meer te herstellen." Ook vertelde Westdijk: "Het is een vrij heftige machine. Je moet je kop gebruiken als je erin rijdt. Je rijdt snel te hard maar hij nodigt ook uit om juist heel beheerst te rijden."

Niet iedereen mag zomaar een testrit maken in zulke exclusieve auto's. De bestuurder was dan ook een vaste klant bij een groot bedrijf. Audi heeft honderd R8's in omloop. Het is dan ook met recht het exclusiefste type in de Audi klasse.

Foto van een R8