Shoarma doet drankrijder de das om

Een 29-jarige man uit Hoogeveen heeft dankzij een hongerige maag zijn rijbewijs moeten inleveren. De Drent haalde namelijk een broodje shoarma uit zijn auto. Niet zo slim, als de politie je op de hielen zit.

De politie wilde de man afgelopen nacht in het centrum controleren, maar bij het zien van de politieauto ging hij er echter als een haas vandoor. Ook aan het stopteken van de politie werd geen gehoor gegeven. Hierna volgde een wilde achtervolging door nachtelijk Hoogeveen, waarbij de Drent de agenten te slim af was. Even later troffen de agenten de auto van de beste man aan, maar de bestuurder was onvindbaar.

De snelheidsduivel hield echter zijn auto vanaf een afstandje in de gaten. Toen hij op een gegeven moment de politie zag vertrekken, dacht hij dat de kust veilig was. Hij liep terug naar zijn auto om het broodje shoarma te halen dat hij in het voertuig had laten liggen. Helaas voor hem was er nog een agent in de buurt van de auto de wacht aan het houden.

De agent sloeg hem in de boeien en nam hem mee naar het bureau. Een blaastest wees uit dat de man te diep in het glaasje had gekeken. De Drent moest ter plekke zijn rijbewijs inleveren. Verder kreeg hij nog een proces-verbaal wegens het negeren van een stopteken en voor gevaarlijk rijgedrag tijdens de achtervolging.