OS: Goud voor Nadal en Dementieva

Rafael Nadal heeft in Peking het olympische tennisgoud gewonnen. Hij klopte in de finale Fernando Gonzalez. Bij de dames was het Elena Dementieva die er met de gouden plak vandoor ging. Zij versloeg Dinara Safina in de finale.

In de olympische herenfinale lieten beide spelers geweldig tennis zien. Vernietigende back- en forehands, snoeiharde passeerslagen, precieze smashes en ijzersterke opslagen zorgden voor twee uur prachtig tennis. Nadal was van de twee uiteindelijk de sterkste. In de eerste set kwam de Spanjaard snel op 3-0, om de set vervolgens met 6-3 te winnen.

In de tweede set was de wedstrijd meer in evenwicht. Gonzales kreeg twee breakpoints, maar wist deze niet te benutten. Een tiebreak moest de beslissing brengen en deze ging met 7-2 naar Nadal. In de derde set was het verzet van Rodriquez gebroken. De set ging met 6-3 naar Nadal.

De eerste set van de damesfinale was saai, beide speelsters maakten veel fouten. Zoals wel vaker had Dementieva haar zenuwen slecht onder controle. Haar eerste drie servicegames leverde ze in. Safina liet Dementieva het spel dicteren en bij elke mindere aanvalsbal sloeg ze toe. De eerste set won Safina dan ook met 6-3. Dementieva wist echter in de tweede set terug te komen en een derde set af te dwingen.

In de beslissende set wist Dementieva uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Safina knokte zich terug in de partij. Bij 4-3 in het voordeel van Dementieva doorbrak ze het verzet van Safina. Daarna serveerde ze de partij uit en pakte het olympisch tennisgoud.

De titel in het vrouwendubbel ging naar de zusjes Williams. In de finale versloegen zij het Spaanse koppel Medina Garrigues en Ruano Paszual met 6-2 en 6-0.

Voor meer nieuws over de Spelen kijk je op de olympische subsite!