Zin in seks blijft ook bij ouderen bestaan

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat leeftijd weinig invloed heeft op de zin in seks. Vooral mannen behouden hun seksuele drift.

Van de mannen tussen 57 en 85 jaar beweert 68% nog seksueel actief te zijn, bij de vrouwen is dat slechts 43%. De onderzoekers van de universiteit van Chicago verklaren het verschil door het feit dat de meeste vrouwen langer leven dan hun partner. Bij de mannen tussen 57 en 85 geeft 27,7% aan geen interesse (meer) te hebben in seks. Van de ondervraagde vrouwen heeft  43,3% geen zin meer in 'de oudste beweging der aarde'.

Erectieproblemen blijkt ook nogal mee te vallen. Van de mannen tussen 57 en 85 jaar zegt 63% dat alles nog naar behoren functioneert. Zelfs bij de 75- tot 85-jarigen geeft 56% aan dat de jonge heer nog stijf kan staan. Maar 14% slikt een erectiepil

De Amerikaanse onderzoekers concluderen dat seks ''op alle leeftijd een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn'' en goed in de gaten moet worden gehouden. ''Een probleem in de seksuele sfeer is vaak een voorbode van een belangrijker gezondheidsprobleem."