Voetbal: Uitslag FC Twente - Arsenal

FC Twente is er niet in geslaagd een goed resultaat neer te zetten tegen Arsenal. In Arnhem werd er met 0-2 verloren, en lijkt plaatsing voor de Champions League een onmogelijke taak geworden.

De torenhoge favoriet uit Londen wist lange tijd niet bepaald gevaarlijk te worden. Sterker nog, de betere kansen in de eerste helft kwamen van de kant van FC Twente. Romano Denneboom was na een klein half uur de eerste die een goede kans creëerde. De aanvaller werkte zich langs twee verdedigers om vervolgens over te schieten. Clubgenoot Marko Arnautovic had de beste kans van de eerste helft, toen hij ontsnapte en oog in oog met Arsenal-doelman Manuel Almunia kwam te staan. De Oostenrijker worstelde met zijn balans en wist niet tot een goed schot te komen. Vlak voor rust werden de bezoekers nog gevaarlijk. Gaël Clichy loste een afstandsschot, die doelman Sander Boschker niet vast kon houden. In de rebound was Bacary Sagna echter ook niet trefzeker, waardoor tijdens de pauze nog altijd de cijfers 0-0 op het scorebord stonden.

Na rust was Twente wederom niet bang voor de Engelsen, en via Arnautovic leverde dat weer enkele kansjes op. Toch zou de ploeg van Arsène Wenger op voorsprong komen. Een vrije trap van Van Persie kwam tot bij William Gallas, die de bal van dichtbij in het Twentse doel wist te tikken: 0-1. Twente kon vervolgens niets meer klaarspelen, en kreeg zelfs nog de genadeklap te verwerken. Theo Walcott was te snel voor Edson Braafheid, en zijn voorzet werd door Emmanuel Adebayor koel binnengewerkt. Arsenal speelde het duel rustig uit, en heeft geen vuiltje aan de lucht voor de return, als het de Tukkers ontvangt in het eigen Emirates Stadium.

FC Twente (NED) - Arsenal FC (ENG) 0-2
63' William Gallas 0-1
82' Emmanuel Adebayor 0-2

Arbiter: Alberto Undiano Mallenco (ESP)
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 26.600
Gele kaart: Theo Janssen (Twente), Denílson, Robin van Persie (Arsenal)

Opstellingen:

FC Twente: Boschker; Wilkshire, Douglas, Wielaert, Braafheid; Brama, Janssen (Heubach/89), Tioté; Denneboom, Arnautovic (Gerritsen/90+1), Elia (Huysegems/86).

Arsenal FC: Almunia; Sagna, Djourou, Gallas, Clichy; Eboué, Denílson, Ramsey, Walcott (Randall/84); Van Persie (Bendtner/89), Adebayor.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op FOK!sport!