De auto naast je bed

Je auto rolt in de lift, de lift gaat omhoog je appartement in, je stapt uit en gaat, als je dat wil, op de achterbank je avondeten nuttigen. Het kan in Berlijn, waar elf luxewoningen zijn ontwikkeld met een eigen parkeerplaats op de etage. Dat meldden Duitse media woensdag.

De appartementen van Projekt Carloft, die samen vijf verdiepingen beslaan, bieden behalve een eigen luxegarage naast de woonkamer en een tuin ook een carwash om je troetelmobiel te verzorgen. Verrassend genoeg staat de Reichenberger Strasse in de wijk Kreuzberg, waar de appartementen aan het einde van het jaar in gebruik worden genomen, niet bepaald bekend om haar luxe.

Het project moet van de achterstandsbuurt echter iets moois maken. Met een kostenplaatje van minimaal 468.000 euro voor het kleinste en goedkoopste appartement en 1,6 miljoen euro voor het duurste penthouse lijkt de bouw een schot in de roos. Alle appartementen zijn al verkocht. Sceptici wijzen echter op de onveilige buurt, die de nieuwe rijke inwoners kan bedreigen.