Playboyfoto's Van Lexmond goed beschermd

De veiligheidsmaatregelen die zijn getroffen om de nieuwe Playboyfoto's van Lieke van Lexmond te beschermen tegen uitlekken zijn 'hysterisch'. De eerste keer dat de actrice poseerde, voor de kersteditie 2007, verschenen enkele foto's op internet nog voor de verschijning van het mannenblad.

"We doen er alles aan om die situatie deze keer te voorkomen", vertelt Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk. De 26-jarige actrice verbleef vorige week op een eiland in de Seychellen waar ze poseerde voor de oktobereditie van het mannenblad.

"We doen er altijd alles aan om te zorgen dat er niets uitlekt, maar deze keer is het echt hysterisch. Harde schijven die worden vernietigd en alles erop en eraan", vertelt Heemskerk. Woensdag kreeg Playboy het eindresultaat binnen. "De eindredacteur had de foto's al bijna gewist uit zijn mailbox, nog voordat ik ze had gezien."

De hoofdredacteur is zeer tevreden met het eindresultaat. "Het zijn totaal andere plaatjes dan de vorige keer. Toen was het iets klassieker, nu zijn het echt vrolijke foto's geworden." Zelf was de actrice niet bereikbaar voor commentaar.

Net als de vorige keer heeft de zus van de GTST-actrice, die stylist is bij Glamour Magazine, de styling gedaan. "Het was mogelijk om met hetzelfde team te werken, omdat de omgeving heel anders was", zegt Heemskerk. De eerste shoot vond onder meer plaats in een villa.

Voor Playboy gaan vaker bekende Nederlanders uit de kleren. Onder anderen Daphne Deckers, Georgina Verbaan en Froukje de Both gingen Van Lexmond voor. Geruchten dat zangeres Do zal poseren voor het kerstnummer, kan de hoofdredacteur 'bevestigen noch ontkennen'. Wel laat hij weten in 'diep conclaaf' te zijn met de zangeres.