Schietpartij bij Duitse ijssalon: vier doden

Bij een schietpartij in de binnenstad van Rüsselsheim in Duitsland zijn dinsdag volgens de politie vier mensen om het leven gekomen. De schietpartij deed zich rond 20.00 uur in het voetgangersgebied nabij het spoorwegstation, pal voor een Italiaanse ijssalon. 

De slachtoffers zijn drie mannen en een vrouw, die vermoedelijk door een verdwaalde kogel werd geraakt in een restaurant. De daders zijn gevlucht. De politie heeft onder meer met honden en een helikopter een grootscheepse klopjacht geopend en kan nog niets zeggen over de mogelijke achtergrond. Volgens ooggetuigen waren er vier daders bij betrokken, die er 'buitenlands' uitzagen.

Volgens de politie was er waarschijnlijk ook een mes in het spel. De lijken vertoonden echter duidelijke schotwonden. De Griekse familie van de omgekomen vrouw zei dat de kogel die haar trof, niet voor haar bedoeld was, maar voor een van de mannelijke slachtoffers die probeerde weg te rennen. De vrouw werd in de buik geraakt en bloedde ter plekke dood.

De schietpartij in Rüsselsheim vond bijna op de dag af een jaar plaats na de maffiamoorden van 15 augustus 2007 in Duisburg. Daar werden in een pizzeria in de stationswijk van de stad zes Italianen na een verjaardagsfeest doodgeschoten. Volgens de autoriteiten was dat bloedbad terug te voeren op een sinds 1991 woedende vendetta tussen rivaliserende clans van de 'ndrangetha, de maffia van de Zuid-Italiaanse regio Calabrië die vertakkingen heeft naar andere delen van Europa.