'Gepeste' KLM-reiziger wijst schikking af

De Belgische man die zich gedupeerd voelt door KLM heeft een schikking van de luchtvaartmaatschappij afgewezen. De man had voor een bedrag van 4154 euro drie tickets geboekt naar de Filipijnen. KLM annuleerde de tickets volgens de Vlaming onterecht. De luchtvaartmaatschappij zei gisteren de gang van zaken te betreuren.

De Belg weigerde te schikken, meldt een woordvoerder van KLM, die liever spreekt van een 'schadeloostelling'. Zij kon echter niet zeggen waar deze uit bestond. Volgens de Gazet van Antwerpen sleept de man de luchtvaartmaatschappij voor de rechter. KLM kan dit niet bevestigen. De man had drie combinatietickets gekocht waarbij ook de treinreis van Antwerpen naar Schiphol was inbegrepen. Toen hij besloot met de auto naar Schiphol te gaan, beschouwde KLM dit als een zogeheten no-show en annuleerde het vliegticket voor hem, zijn vrouw en een vriend.

Volgens de KLM-woordvoerder van KLM staat in de algemene vervoersvoorwaarden omschreven dat de rit bij de treinreis begint. Ook zou hij er door een reisagent mondeling en schriftelijk op zijn gewezen dat hij vanaf Antwerpen met de Thalys moest reizen. De KLM denkt volledig in haar recht te staan en ziet een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet.