Louis van Gaal getrouwd met Truus

Louis van Gaal en Truus Opmeer zijn gistermiddag in de Portugese Algarve in het huwelijksbootje gestapt. Burgemeester van Noordwijk Harry Groen heeft de AZ-trainer, die gisteren ook zijn 57e verjaardag vierde, en zijn vrouw in de echt verbonden.

In de kustplaats Albufeira gaven de twee elkaar het jawoord op een rots met uitzicht op zee. De vijfenzeventig genodigden, onder wie Van Gaals dochters Renate en Brenda, arriveerden donderdag. De zusjes hadden een speciale taak tijdens de huwelijksvoltrekking: ze mochten hun vader weggeven. 's Avonds werd gezamenlijk gedineerd in het Sheraton Algarve Hotel, waar het echtpaar en de gasten nog tot en met morgen verblijven.

De bruidsjapon van Opmeer is van de hand van de Nederlandse modeontwerper Addy van den Krommenacker. De ontwerper wordt geroemd om zijn glamourjurken, die in smaak vallen bij bekende Nederlanders. De 57-jarige AZ-trainer en zijn kersverse echtgenote zijn al twaalf jaar een koppel en wonen in Noordwijk. Het is de tweede keer dat Van Gaal in het huwelijk treedt. Zijn eerste vrouw Fernanda, moeder van zijn twee dochters, overleed in 1994 aan kanker.



Van Gaal is getrouwd. (Foto ANP)