Special Opsporing Verzocht mag op tv

De Avro mag een speciale uitzending van Opsporing Verzocht over de voor doodslag veroordeelde Reggy K. uitzenden. De kortgedingrechter in Amsterdam besloot vrijdag dat het recht op vrije meningsuiting van de Avro zwaarder weegt dan de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de 22-jarige Reggy K.

De omroep wilde op 22 juli een uitzending wijden aan het leven van de jonge crimineel. K. startte een procedure om deze uitzending te laten verbieden, omdat het ten koste zou gaan van zijn goede naam. In de uitzending zouden feiten worden genoemd waardoor zijn identiteit zou kunnen worden achterhaald.

De rechter oordeelde dat de uitzending een maatschappelijk belang dient en dat er bovendien in andere media al zoveel details over het leven van K. bekend zijn gemaakt, dat zijn persoonlijke omgeving al op de hoogte moet zijn.

In oktober 2006 werd de maatschappelijk werker Marinus Ooms uit Haulerwijk door messteken om het leven gebracht. Het ging om een roofmoord. Reggy K. is tot 18 jaar cel veroordeeld (eis was 20 jaar + tbs) voor het misdrijf, dat hij met twee anderen (Mounim K. en Mohammed el M.) zou hebben gepleegd. K. ontkent iedere betrokkenheid. Het hoger beroep in deze zaak loopt nog.

Onbekend is wanneer de special wordt uitgezonden.