Hondenpoep hindert training OS-atleet

Zo vlak voor het begin van de Olympische Spelen wordt er druk gespeculeerd of de smog in Peking niet tot te veel hinder onder de atleten leidt. Maar tweevoudig olympisch kampioen Virgilijus Alekna ondervond eerst nog een heel ander probleem: zijn trainingsveld in Litouwen lag vol met hondenpoep. Alekna wilde beginnen aan zijn laatste trainingsessies, om alle puntjes op de i te zetten, eer hij zou afreizen naar het met luchtvervuiling geplaagde Peking. Echter, tot zijn verbazing hadden honden zijn hele veld onder gescheten.

Het stadion waar hij zijn belangrijke laatste voorbereidingen pleegt, was afgelopen weekend namelijk gebruikt voor een hondenshow. Alleen had niemand van de organisatie de moeite genomen om het terrein na het evenement schoon te maken. 'Ik heb geen idee hoe ik in deze omstandigheden kan trainen', zei de verbouwereerde discuswerper tegen de krant Lietuvos Zinios. 'Wie maakt mijn discus schoon nadat hij na elke worp onder zit.'

De atleet verhuist nu naar een andere baan 100 kilometer verderop om alsnog zijn laatste trainingen af maken. Volgende week zal op de Olympische Spelen blijken of het genoeg was om zijn derde gouden medaille op rij te veroveren.