Gruwelijke details rond Canadese busmoord uitgelekt

Uit opnamen van politiescanners is gebleken dat de 22-jarige man die afgelopen woensdag vermoord werd in een Canadese bus op een nog meer gruwelijke wijze is toegetakeld. Nadat de moordenaar de man neerstak en vervolgens onthoofde, sneed hij het slachtoffer in stukjes en at hij diverse lichaamsdelen op. De dader, van Chinese afkomst, werd door de politie tijdens zijn gruwelijke daad Badger genoemd. Op de opname is onder andere het volgende te horen: "Okee, Badger is achterin de bus, hij hakt er stukken uit en eet ze op."

De dader, de 40-jarige Vince Weiguang Li, werkte als krantenbezorger in Edmonton. Hij had aan zijn baas gemeld dat hij een paar dagen afwezig zou zijn omdat hij ergens voor ging solliciteren. Toen de moordenaar niet terug kwam, greep zijn baas in en belde hij de vrouw van Li. Zij zei dat hij op familiebezoek was. Volgens de baas was Li een aardige en beleefde man die, netjes gekleed, altijd op tijd op zijn werk kwam.

Het slachtoffer, Tim McLean, was op weg naar zijn familie. De familie van het vermoorde slachtoffer is geschokt. "Hij hield van reizen en mensen ontmoeten. Hij had geloof in het goede in de mens. Hij had een aanstekelijke lach, die je van een kilometer afstand kon horen."

Beluister hier het politiefragment.

Met dank aan afstandsbediening voor de submit