Gevecht tienjarige matador afgeblazen

In het zuid-Franse Arles hebben de autoriteiten een tienjarige matador geen toestemming verleend om deel te nemen aan een stierengevecht in de arena. De tiener Michelito, van Mexicaans-Franse afkomst, heeft al sinds zijn zesde levensjaar maar liefst zestig stieren gedood. De uiterst jonge matador reageerde teleurgesteld.

Michel Lagravere Peniche, zoals de jongen voluit heet, zei: ''Het is alsof je een kind verbiedt een partijtje voetbal te spelen''. Het was de bedoeling dat Michelito het deze keer tegen kalveren zou opnemen. De dieren zouden deze keer niet gedood worden, wat vaak wel gebeurt. Toch werden de plaatselijke autoriteiten verzocht door Ant-corrida Alliance het gevecht te verbieden. Ant-corrida Alliance is een organisatie die tegen stierengevechten is. Zij stelden dat het gevecht te risicovol was en ook de arbeidswetten voor minderjarigen overtreden zouden worden.

Michelito kreeg kort voor het gevecht te horen dat het geheel gestaakt moest worden omdat de arena volgens de Franse autoriteiten niet aan de veiligheidseisen voldeed.