McCain: Obama is net Paris

John McCain, presidentskandidaat voor de Republikeinen, heeft een negatieve campagne tegen zijn Democratische rivaal Barack Obama gelanceerd. McCain zet Obama neer als arrogant, niet op de hoogte van zaken en niet voorbereid op het presidentschap van de Verenigde Staten.

Vanaf gisteren worden spotjes uitgezonden waarin Obama als 'bekendste celeb van de wereld' wordt neergezet tussen Britney Spears en Paris Hilton. Frappant is dat de ouders van Paris Hilton McCain 4000 dollar hebben gedoneerd voor zijn campagne. Zij zijn dan ook niet blij met het verkiezingsspotje. Inhoudelijk zegt McCain dat Obama de VS meer afhankelijk willen maken van buitenlandse olie, omdat hij tegen het boren naar olie is voor de kusten van Amerika.

De campagne toont gelijkenissen met het negatieve offensief wat huidig president Bush voerde tegen zijn Democratische opponent John Kerry in 2004. In de spotjes werd Kerry al surfend neergezet als een elitair die met alle winden meewaait.

Obama over McCain's nieuwe aanval: "Hij zegt nooit eens wat positiefs over mij, hè? Het wordt tijd dat hij eens zegt waar hij vóór is, niet waar hij tégen is. Ik heb mevrouw Hilton nog nooit ontmoet." Obama heeft inmiddels een nieuw tv-spotje gemaakt waarbij hij McCain naast president Bush zet als een politicus van de oude stempel.

Het spotje van McCain

Met dank aan pberends voor de herschreven submit.