Britse pedofiel vermomde zich als scholier

De 22-jarige pedofiel James Chester uit Groot-Brittannië heeft zich vorig jaar op 21-jarige leeftijd in Portsmouth voorgedaan als 16-jarige om met jonge meisjes in contact te kunnen komen. Hij droeg een schooluniform en hing rond bij plekken waar jeugdigen stonden. Zo raakte hij bevriend met een jongen waar hij ook thuis over de vloer kwam.

De ouders hadden geen idee dat Chester loog over zijn leeftijd en verwelkomden hem hartelijk. Na een paar maanden kreeg hij een relatie met hun 13-jarige dochter.  Die dacht ook dat het om een 16-jarige schooljongen ging. In augustus 2007 nam hij haar onder valse voorwendselen mee naar Noord-Ierland en misbruikte haar daar drie dagen. De telefoon van het meisje had hij afgepakt zodat ze niet naar haar ouders kon bellen.

Na drie dagen werd hij gearresteerd maar hij wist te ontsnappen. Tot januari van dit jaar zwierf hij rond door diverse Europese landen op het vaste continent. Uiteindelijk werd hij in Engeland aangehouden.

De pedoseksueel heeft zich al eerder voorgedaan als een schooljongen. Toen hij 19 was gebruikte hij een valse geboorteakte om zich op de St Edmund's Catholic school in Portsmouth als 14-jarige in te schrijven. Na drie weken werd zijn echte leeftijd ontdekt waarna hij meteen van school werd verwijderd

Een jaar later op 20-jarige leeftijd probeerde hij het op een andere school. De schoolleiding vond het echter verdacht dat hij geen telefoonnummer van zijn ouders kon opgeven. Toen men er achter kwam dat hij meerderjarig was, werd er melding gemaakt bij de autoriteiten van het feit dat hij zich als schooljongen wilde voordoen.

James Chester heeft schuld bekend en hoort in september wat zijn straf wordt.

James Chester