Cokedealer sneller vrij om huurhuis niet kwijt te raken

Een veelvuldig veroordeelde cokedealer uit Spijkenisse heeft een mazzeltje gehad. Tegen de 36-jarige man was een half jaar celstraf geëist door de aanklager. Door het aandringen van de advocaat van de man werd de straf met een maand verlaagd. De advocaat legde de rechter uit: “Zijn huurhuis is al dichtgespijkerd en als hij nog lang vast zit, raakt hij zijn huis kwijt en is hij weer dakloos.”

De man werd door de rechter schuldig bevonden voor het in bezit hebben van een vuurwapen, 20 gram cocaïne, inclusief weegschaaltje, bestemd voor de handel en twee mishandelingen. De drugsdealer, die al veel vaker voor wapenbezit en geweldplegingen veroordeeld werd, bleef hardnekkig ontkennen dat de harddrugs en het wapen van hem waren: “Die waren van één van de vele bezoekers, die in m'n woning over de vloer kwamen.”

De Criminele Inlichtingen Eenheid, onderdeel van de politie, had eerder een tip binnengekregen dat er in het huis van de verdachte werd gehandeld in drugs. De mishandelingen vonden plaats bij de coffeeshop Green Spirit in de woonplaats van de verdachte, en op de afrit van de A15 richting Spijkenisse. Hier zou hij een automobilist op zijn gezicht hebben geramd bij een ruzie.

Met dank aan DJMO voor het herschrijven en de submit