FNV op de bres voor homo's

Vakcentrale FNV heeft vandaag diverse initiatieven aangekondigd die moeten bijdragen aan de acceptatie van homo's. Zo komt er een meldpunt, een netwerk op Hyves en een samenwerkingsverband met homonetwerken binnen diverse bedrijven.

De vakcentrale constateert dat 'de tijden van tolerantie tanend lijken'. "Homo's die op straat in elkaar werden gemept, homoleraren die niet meer openlijk voor hun geaardheid durven uit te komen", somt FNV op. Werknemers melden bij de vakcentrale steeds vaker problemen vanwege hun seksuele voorkeur.

Op FNV Roze, te bereiken via een e-mailadres en een Hyves-pagina, kunnen homo's die problemen ondervinden ervaringen uitwisselen. FNV-deskundigen zijn voor advies te raadplegen.

Vrijdag is minister van Onderwijs Ronald Plasterk (PvdA) aanwezig bij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst met het Company Pride Platform. Dit bestaat uit 'roze' netwerken binnen internationale bedrijven. De alliantie moet de acceptatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders verbeteren. Peter Gortzak, vice-voorzitter van FNV, stelt dat discriminatie van homo's niet nieuw is maar dat het aantal mensen toeneemt dat met problemen kampt. "De werkplek is van iedereen, dus ook van homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders", aldus Gortzak.