Dertien aanhoudingen op kermis Tilburg

Dertien kermisvierders zijn gisteravond en vannacht aangehouden in Tilburg. Ze kregen boetes opgelegd voor onder meer wildplassen en betrokkenheid bij vechtpartijen. Dat meldt de politie vandaag, de laatste dag van de grootste kermis van de Benelux.

Een 59-jarige Limburger uit Haelen werd op de Telegraafstraat aangehouden omdat hij een agent had aangevallen. Hij zou de agent bij zijn keel hebben gegrepen nadat hij boos was geworden omdat zijn auto werd weggesleept. De man is vanmiddag na verhoor weer vrijgelaten.

Twee mannen uit Udenhout en Franeker werden rond 4.50 uur opgepakt voor openbare geweldpleging. De 21-jarige Brabander en de Fries van 29 hadden volgens de politie een 21-jarige Tilburgse bij haar haren van haar fiets afgetrokken en in haar gezicht geslagen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Vijf andere bezoekers van de kermis zijn aangehouden omdat ze betrokken waren bij 'kleine vechtpartijtjes'.

Een 21-jarige Eindhovenaar en een 38-jarige man uit Zundert werden op de Heuvelring beboet wegens wildplassen. Van de tweede arrestant werd een 28-jarige vriend uit Achtmaal aangehouden omdat die zich volgens de politie bemoeide met de arrestatie. Ook werd een 48-jarige wildplasser uit Diessen aangehouden, die zich bovendien niet kon legitimeren.

Twee mannen kregen een proces-verbaal omdat ze geen gehoor gaven aan een vordering. De politie sommeerde de 32-jarige Oosterhouter en 35-jarige Tilburger te vertrekken, maar beiden voldeden hier niet aan.