Negentig supporters opgepakt bij afscheid Jaap Stam

De politie heeft zaterdagavond voorafgaand aan de afscheidswedstrijd van Jaap Stam in Zwolle negentig Ajax-supporters opgepakt. Ze worden onder meer verdacht van mishandeling en vernieling.

De supporters trokken volgens de politie rond 19.00 uur door de stad richting het Oosterenkstadion van FC Zwolle. Is de wijk Assendorp zouden de supporters onder meer over geparkeerde auto's hebben gelopen. In een café aan de Hortensiastraat werden vernielingen aangericht. Ook raakte een agent door een bierglas gewond aan zijn kin.

De supporters waren volgens de politie 'uiterst agressief en niet aanspreekbaar'. Ook de meegereisde Amsterdamse supportersbegeleiders konden de fans niet tot bedaren brengen. Daarom besloot de politie de hele groep op te sluiten. Tegen alle supporters wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het afscheidsduel tussen Ajax en een team van spelers met wie Stam samen heeft gespeeld tijdens zijn carrière werd overigens onderbroken door hevig noodweer. Na hervatting van de wedstrijd kwam de eindstand uit op 3-3.