Géén auto, toch parkeerplaats betalen

De gemeente Utrecht heeft bepaald dat aan elke nieuwe woning in de Spoorzone en De Gagel in de wijk Overvecht een parkeerplek wordt gekoppeld. In deze gebieden worden flats gebouwd met een ondergrondse parkeergarage en bewoners huren verplicht voor maximaal 35 euro per maand een parkeerplek, zelfs als ze geen auto hebben.

In dit geval gaat het om bewoners van de Maria van Hongarijedreef, die na de sloop van de huidige flats en herbouw van nieuwe flats, weer in dezelfde straat komen te wonen. Als zij hun nieuwe woning betrekken, moet er een hogere huur worden betaald en daar komt nu ook nog eens een parkeerplek bovenop. Verhuurder Mitros zegt niet anders te kunnen en wijst er op dat de huidige bewoners ook ergens anders kunnen gaan wonen.

Een woordvoerder van de verhuurder lijkt te willen zeggen dat de bewoners in de nieuwe situatie beter af zijn dan bijvoorbeeld mensen die in de binnenstad wonen. "Die huren geen stukje grond en hebben niet de garantie dat ze een plekje voor hun auto hebben."

De fracties van PvdA en SP nemen het op voor de bewoners en hebben schriftelijke vragen gesteld.

Met dank aan DJMO voor de submit