In VS overboord geslagen Nederlander gered

Een Nederlander die dinsdag op het Ontariomeer in Amerika overboord sloeg, is na een zoektocht van zeven uur levend teruggevonden. Dat meldt The Post-Standard, een krant voor de regio New York. De 58-jarige, licht onderkoelde man is met een helikopter van de Amerikaanse kustwacht uit het water gehaald. Hij heeft in totaal meer dan negen uur in het water gelegen.

De man was met zijn vrouw vanuit Canada onderweg met een catamaran. Toen de man dinsdag rond 14.30 uur plaatselijke tijd probeerde een zeil te repareren, viel hij in het water. Zijn vrouw was de enige passagier aan boord. Zij probeerde eerst de boot te keren, maar slaagde hier niet in. Ook lukte het niet om andere schepen met de radio te bereiken. Uiteindelijk belde ze anderhalf uur nadat haar man overboord sloeg de alarmlijn.

Een grote zoekactie met boten, helikopters en een vliegtuig werd volgens de krant op touw gezet om het meer, met een oppervlakte van meer dan negentienduizend vierkante kilometer, af te zoeken. Omdat de man een reddingsvest droeg en ook vanwege de hoge watertemperatuur waren de hulpdiensten van het begin af optimistisch over de overlevingskansen van de man.